co się z tobą stało przemawia chłód a nie ty mknie czas swoimi ścieżkami nie mija nikogo odpływają jasne odcienie barw przez kogokolwiek przeoczone (...)
... zapatrzeni w swoje twarze zachłyśnięci pięknem świata budujemy sferę marzeń i szukamy dróg przez lata . I będziemy pisać dalej swoje maile , epistoły (...)
Odarty z izolacji, By lepiej czuć cierpienie, Dziś w szponach demokracji, Odczuwam serca drżenie. Przede mną trudny wybór. Czy dżuma, czy cholera. (...)
I to jest ta chwila, gdy ściągam szpilki, zmywam szminkę, a chłodne wino zamieniam na kubek gorącej, mocnej, czarnej, delikatnie słodkiej herbaty i wtulam nos pod koc, wbita bezpiecznie w szarą sofę.
Nade mną układa się słodki szept "Nic nie muszę, mogę wszystko..."
Słowo godnie tu jest wielkim kluczem. Dla każdego może mieć inne znaczenie bo i żyłem godnie i teraz to ja żyję godnie. Ciekawa forma i choć traci pewną myszką to całkiem dobrze się czytało. Pozdrawiam Piękna z uśmiechem:)))
Oddajemy w Wasze ręce testową wersję nowego Portalu Poetyckiego. Portalu możliwie zbalansowanego, równych szans i przyjaznego dla Odbiorcy. Zastosowane przez nas nowatorskie rozwiązania są dodatkowym argumentem na zapoznanie się z naszym Regulaminem oraz NETYKIETĄ. Życzymy artystycznej weny i samych owocnych chwil!
Zespół Twoich Wierszy
"Twoje Wiersze" - Portal Poetycki zaprojektowany przez Poetę.
x
Polityka plików cookies
Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plików cookies. Czytaj więcej.
Klauzula Informacyjna
Szanowni Użytkownicy
Od 25 maja 2018 roku w Unii Europejskiej obowiązuje nowa regulacja dotycząca ochrony danych osobowych – RODO, czyli Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).
W praktyce Internauci otrzymują większą kontrolę nad swoimi danymi osobowymi.
O tym kto jest Administratorem Państwa danych osobowych, jak je przetwarzamy oraz chronimy można przeczytać klikając link umieszczony w dolnej części komunikatu lub po zamknięciu okienka link "Polityka Prywatności" widoczny zawsze na dole strony.
Dokument Polityka Prywatności stanowi integralny załącznik do Regulaminu.
Nade mną układa się słodki szept "Nic nie muszę, mogę wszystko..."