Czasem poezja, to za mało Trzeba poezję oddać na bagaż, kiedy materia tego wymaga. Gdy jest potrzeba mięśni i siły żadne wierszyki by nie starczyły. (...)
Śnił raz informatyk wiekiem już niemłody o dziewczynie niezwykłej i przecudnej urody oczy miała granatowe niczym leśne jagody włosy zaś tak jasne jak utkane z samego lnu (...)
Przepiękny Wiersz!
Napisałam kilka wierszy dla córki, teraz piszę dla wnuczki...ale żaden z nich nawet troszeczkę nie zbliża się do Twojego. Bardzo wzruszyłam się czytając go...
Pozdrawiam serdecznie Wando :)
Dobrze oddajesz atmosferę zadumy i refleksji, ukazując cmentarz jako miejsce spotkania życia i śmierci, gdzie cisza wzmaga emocje i prowadzi do kontemplacji nad sensem istnienia. 6/5 Pozdrawiam.
Wiersz ten to refleksja nad życiem i jego nieustanną walką z szarą codziennością, marzeniami wrzucanymi na "dzmyntosz" – jakby na cmentarz ludzkich pragnień i niespełnionych ambicji. Mimo beznadziejności i licznych przeciwności, wciąż pojawia się nuta nadziei i przekonania, że warto żyć i wciąż subtelnie upiększać życie, nadając mu znaczenie. To podróż przez trudności, która prowadzi do (...)
Oddajemy w Wasze ręce testową wersję nowego Portalu Poetyckiego. Portalu możliwie zbalansowanego, równych szans i przyjaznego dla Odbiorcy. Zastosowane przez nas nowatorskie rozwiązania są dodatkowym argumentem na zapoznanie się z naszym Regulaminem oraz NETYKIETĄ. Życzymy artystycznej weny i samych owocnych chwil!
Zespół Twoich Wierszy
"Twoje Wiersze" - Portal Poetycki zaprojektowany przez Poetę.
x
Polityka plików cookies
Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plików cookies. Czytaj więcej.
Klauzula Informacyjna
Szanowni Użytkownicy
Od 25 maja 2018 roku w Unii Europejskiej obowiązuje nowa regulacja dotycząca ochrony danych osobowych – RODO, czyli Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).
W praktyce Internauci otrzymują większą kontrolę nad swoimi danymi osobowymi.
O tym kto jest Administratorem Państwa danych osobowych, jak je przetwarzamy oraz chronimy można przeczytać klikając link umieszczony w dolnej części komunikatu lub po zamknięciu okienka link "Polityka Prywatności" widoczny zawsze na dole strony.
Dokument Polityka Prywatności stanowi integralny załącznik do Regulaminu.
Napisałam kilka wierszy dla córki, teraz piszę dla wnuczki...ale żaden z nich nawet troszeczkę nie zbliża się do Twojego. Bardzo wzruszyłam się czytając go...
Pozdrawiam serdecznie Wando :)