Zapachniało ciepłym czerwcem w środku zimy, w niebo wzbił się jak westchnienie barwny motyl. Może my to, już dziś tylko, miły, śnimy? Może dzisiaj już marzymy tylko o tym? (...)
Tworzę tę samą noc, w niej milion ról Ten sam dzień wciąż na milion sposobów Od dnia narodzin kopię własny grób Skrajnych mnie godzę, ucząc się obu (...)
... I cóż tam ze mnie za poeta będę ja zawsze śród wieszczów cieniu poezja ma nad rzeką Leta ulegnie kiedyś zapomnieniu. Znów za rok chodzić będziesz w futrze (...)
Narzekanie na to, że świat się psuje jest stare jak świat. Ja staram się patrzeć na świat z dystansem. Świat się zmienia, ale niekoniecznie na gorsze. Poematów się pisze mniej, bo czytelnicy wolą krótsze formy. Np. limeryki. Ważne dla ludzi cytaty, to takie, które coś istotnego mówią o ich życiu, a jednocześnie takie, których autorów się szanuje. Nasze życie ostatnio zmienia się bardzo szybko, wię(...)
Wybacz, jeszcze jedno zdanie, bo Twoje informacje mocno mnie zajęły, więc tylko polecę Ci coś ciekawego i dostępnego w Necie: Matsuo Basho
"Rozwój formy haiku w duchu zen". Cóż, jak to mówią, każda pliszka swój ogon chwali:)
Oddajemy w Wasze ręce testową wersję nowego Portalu Poetyckiego. Portalu możliwie zbalansowanego, równych szans i przyjaznego dla Odbiorcy. Zastosowane przez nas nowatorskie rozwiązania są dodatkowym argumentem na zapoznanie się z naszym Regulaminem oraz NETYKIETĄ. Życzymy artystycznej weny i samych owocnych chwil!
Zespół Twoich Wierszy
"Twoje Wiersze" - Portal Poetycki zaprojektowany przez Poetę.
x
Polityka plików cookies
Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plików cookies. Czytaj więcej.
Klauzula Informacyjna
Szanowni Użytkownicy
Od 25 maja 2018 roku w Unii Europejskiej obowiązuje nowa regulacja dotycząca ochrony danych osobowych – RODO, czyli Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).
W praktyce Internauci otrzymują większą kontrolę nad swoimi danymi osobowymi.
O tym kto jest Administratorem Państwa danych osobowych, jak je przetwarzamy oraz chronimy można przeczytać klikając link umieszczony w dolnej części komunikatu lub po zamknięciu okienka link "Polityka Prywatności" widoczny zawsze na dole strony.
Dokument Polityka Prywatności stanowi integralny załącznik do Regulaminu.
swobodne oddychanie, dobrej
energii otrzymywanie.
Ślę moc serdeczności:)