Choćbyś zwiedził zakątki świata nieodkryte Choćbyś batalion głębinowych stworów sforsował bez trudu Choćbyś wiedzę siedmiu wedyjskich wieszczów posiadł nienagannie (...)
A któraż mama nie kocha swego dziecka jaka cudu nowego stworzenia,
tu pięknie tę miłość oddajesz
ps, dobrze że oddajesz w nawiasie to, co dotyczy reinkarnacji
hm tak miedzy nami to smutne jeśli się spojrzy na tę kwestię od tej strony bo taka wieczność to dużo za mało mz. ale to już wybiega poza temat pięknego wiersza.
(...)
To są stare wierzenia i zabobony
Kobiety np nie mogły w dzień Zaduszny haftować albo podnosić niczego z ziemi
To co upadło miało leżeć
Palono ogniska na grobach i zapraszano tzw Dziadów tułaczych aby w zamian za posiłek uprosili spokojność dla duszy u Boga
Oddajemy w Wasze ręce testową wersję nowego Portalu Poetyckiego. Portalu możliwie zbalansowanego, równych szans i przyjaznego dla Odbiorcy. Zastosowane przez nas nowatorskie rozwiązania są dodatkowym argumentem na zapoznanie się z naszym Regulaminem oraz NETYKIETĄ. Życzymy artystycznej weny i samych owocnych chwil!
Zespół Twoich Wierszy
"Twoje Wiersze" - Portal Poetycki zaprojektowany przez Poetę.
x
Polityka plików cookies
Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plików cookies. Czytaj więcej.
Klauzula Informacyjna
Szanowni Użytkownicy
Od 25 maja 2018 roku w Unii Europejskiej obowiązuje nowa regulacja dotycząca ochrony danych osobowych – RODO, czyli Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).
W praktyce Internauci otrzymują większą kontrolę nad swoimi danymi osobowymi.
O tym kto jest Administratorem Państwa danych osobowych, jak je przetwarzamy oraz chronimy można przeczytać klikając link umieszczony w dolnej części komunikatu lub po zamknięciu okienka link "Polityka Prywatności" widoczny zawsze na dole strony.
Dokument Polityka Prywatności stanowi integralny załącznik do Regulaminu.
'Prowadzić wspólny ogród to nie lada wysiłek,
trzeba miłością pielęgnować, tylko ukryty!'
Pozdrawiam