nie pleć mówi matka więc plotę nie pleć mówi ojciec plotę tym bardziej tym ciaśniej i dusi się sznur przedśmiertnie później powtórzy przećwiczoną rolę epizod z wisielcem
*** dałeś mi długą cierniową ścieżkę nikt nią nie szedł przede mną jeszcze dałeś mi jeden cierń z twej korony abym doświadczył mocy twych stronic... (...)
Szła ot raz sobie piękna Ania a za nią dwa czarne pudelki kiedy doszła do skrzyżowania ujrzała wtenczas karton wielki przeszła sobie przez zebrę Ania (...)
Był kiedyś dom nad rzeką gdzie spokój i cisza. Nic więcej nie trzeba . Stoję sama a pośród mnie nic więcej tylko cisza. Nad wodą widzę cień jakby znajomy. (...)
Twój wiersz świetnie uwydatnia mroczny, niepokojący świat inspirowany twórczością Beksińskiego. Każdy obraz – od ciężkiego nieba po schody krwawego strumienia i tajemnicze drzwi – buduje gęstą atmosferę, która jednocześnie przyciąga i budzi lęk. Zakończenie daje promyk nadziei, wprowadzając kontrast do ciemnych wizji.
Można pisać wiersze bez treści, bzdurne, a nawet kłamliwe. Jednak trzeba to robić bez taryfy ulgowej. Wiersz musi być „dopięty na ostatni guzik”. Inaczej jest to po prostu lekceważenie czytelnika. Nie podoba mi się postawa „nie będę się starać”. Starać się trzeba chociażby z szacunku dla innych. Tym razem dam Ci 3/3 na zachętę, bo jednak coś w tym wierszu jest.
Oddajemy w Wasze ręce testową wersję nowego Portalu Poetyckiego. Portalu możliwie zbalansowanego, równych szans i przyjaznego dla Odbiorcy. Zastosowane przez nas nowatorskie rozwiązania są dodatkowym argumentem na zapoznanie się z naszym Regulaminem oraz NETYKIETĄ. Życzymy artystycznej weny i samych owocnych chwil!
Zespół Twoich Wierszy
"Twoje Wiersze" - Portal Poetycki zaprojektowany przez Poetę.
x
Polityka plików cookies
Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plików cookies. Czytaj więcej.
Klauzula Informacyjna
Szanowni Użytkownicy
Od 25 maja 2018 roku w Unii Europejskiej obowiązuje nowa regulacja dotycząca ochrony danych osobowych – RODO, czyli Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).
W praktyce Internauci otrzymują większą kontrolę nad swoimi danymi osobowymi.
O tym kto jest Administratorem Państwa danych osobowych, jak je przetwarzamy oraz chronimy można przeczytać klikając link umieszczony w dolnej części komunikatu lub po zamknięciu okienka link "Polityka Prywatności" widoczny zawsze na dole strony.
Dokument Polityka Prywatności stanowi integralny załącznik do Regulaminu.
Pozdrawiam :)