Jestem osobą niepełnosprawną z padaczką pourazową. Gdy coś napiszę odczuwam pewnego rodzaju ulgę. Proszę czytających o wyrozumiałość w temacie moich odczuć...
Na zwilgotniałych wrzosowiskach Wśród wysokich szemrzących traw Tam na zboczu przy urwisku W zadumie rozważań miliona spraw Samotnią określam ów zakątek (...)
Rzeczywiście, czasami związki zaczynają się z wielkimi nadziejami, a kończą zupełnie inaczej, niż sobie to wyobrażaliśmy. Miłość nie zawsze potrafi przetrwać próbę czasu, a w dzisiejszym świecie takie historie stały się dość częste. Może to znak naszych czasów, a może po prostu nieustanna lekcja o wartościach i uczuciach.
Wiersz przedstawia letni dzień pełen spokoju i prostych radości – słońce, chłodny cień drzew, smaki lata, śpiew ptaków, wszystko tworzy harmonijną całość. Obserwując ten piękny świat, dostrzegasz „cud stworzenia” i uświadamiasz sobie własną wartość, nie zważając na drobne, zgryźliwe słowa innych. W tej chwili lato staje się czymś więcej – czasem, który przypomina o pięknie życia i o pewności, że j(...)
Dzięki za trafny komentarz.
Tak niekiedy bywa ze związkami. Miała być miłość, a jest rozstanie i alimenty. W dzisiejszych czasach wydaje się to być jakąś regułą...
Pozdrawiam :)
Oddajemy w Wasze ręce testową wersję nowego Portalu Poetyckiego. Portalu możliwie zbalansowanego, równych szans i przyjaznego dla Odbiorcy. Zastosowane przez nas nowatorskie rozwiązania są dodatkowym argumentem na zapoznanie się z naszym Regulaminem oraz NETYKIETĄ. Życzymy artystycznej weny i samych owocnych chwil!
Zespół Twoich Wierszy
"Twoje Wiersze" - Portal Poetycki zaprojektowany przez Poetę.
x
Polityka plików cookies
Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plików cookies. Czytaj więcej.
Klauzula Informacyjna
Szanowni Użytkownicy
Od 25 maja 2018 roku w Unii Europejskiej obowiązuje nowa regulacja dotycząca ochrony danych osobowych – RODO, czyli Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).
W praktyce Internauci otrzymują większą kontrolę nad swoimi danymi osobowymi.
O tym kto jest Administratorem Państwa danych osobowych, jak je przetwarzamy oraz chronimy można przeczytać klikając link umieszczony w dolnej części komunikatu lub po zamknięciu okienka link "Polityka Prywatności" widoczny zawsze na dole strony.
Dokument Polityka Prywatności stanowi integralny załącznik do Regulaminu.