Dziś wieczorem zawieszę na niebie Misterną girlandę ze złocistych gwiazd, Rymy i metafory poukładam równiutko W blaszanym pudełku Po świątecznych korzennych piernikach, Skórze rozgrzanej gorącą kąpielą Podaruję kroplę perfum O zapachu pomarańczy i jaśminu. (...)
idąc razem wzdłuż najbardziej pracowitej rzeki na której to dziewięć wodnych elektrowni zasila nasze pobliskie miejscowości usiedliśmy na brzegu dnia (...)
Każdy z nich nie bardzo spełnił się w życiu, choćby jako ojciec córki - Kaczmarski.
Poeci marni są, z reguły
Tak do połowy może im zazdrościć. Nie ma czego;)
:):)
Nie ma czego;)
Z tymi owcami to jest tak, że one są niesamowicie wrażliwe. Potrafią zapamiętać nawet do pięćdziesięciu różnych twarzy, w tym pyszczków różnych innych owiec w stadzie. Mało tego, te informacje ich mózg potrafi przechować nawet do dwóch lat (o ile tyle będą żyły). Owce czasem także płaczą. Okazują swoją wrażliwość poprzez merdanie ogona (podobnie jak pies, gdy jest głaskany) oraz poruszanie uszami.(...)
Oddajemy w Wasze ręce testową wersję nowego Portalu Poetyckiego. Portalu możliwie zbalansowanego, równych szans i przyjaznego dla Odbiorcy. Zastosowane przez nas nowatorskie rozwiązania są dodatkowym argumentem na zapoznanie się z naszym Regulaminem oraz NETYKIETĄ. Życzymy artystycznej weny i samych owocnych chwil!
Zespół Twoich Wierszy
"Twoje Wiersze" - Portal Poetycki zaprojektowany przez Poetę.
x
Polityka plików cookies
Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plików cookies. Czytaj więcej.
Klauzula Informacyjna
Szanowni Użytkownicy
Od 25 maja 2018 roku w Unii Europejskiej obowiązuje nowa regulacja dotycząca ochrony danych osobowych – RODO, czyli Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).
W praktyce Internauci otrzymują większą kontrolę nad swoimi danymi osobowymi.
O tym kto jest Administratorem Państwa danych osobowych, jak je przetwarzamy oraz chronimy można przeczytać klikając link umieszczony w dolnej części komunikatu lub po zamknięciu okienka link "Polityka Prywatności" widoczny zawsze na dole strony.
Dokument Polityka Prywatności stanowi integralny załącznik do Regulaminu.
Poeci marni są, z reguły
Tak do połowy może im zazdrościć. Nie ma czego;)
:):)
Nie ma czego;)