W popłochu życia idziemy na groby Nastawiamy budziki nie zasypiamy W zadumie pochylamy ciężkie głowy Wstajemy z klęczek bardziej uciemiężeni Czasem który nie zatrzymał się nad nami
Pamięć nie zawiedzie gdy jest trwała W słowach przekazanych od pradziada (...)
Cicha i wrażliwa poetka, aktywna mama i pedagog. Prowadzi podcast" Silna Kobiet(k)a" oraz tworzy bajki - słuchowiska pod nazwą Ciocia Leosia, na kanale YouTube oraz Spotify.
Poczciwość mojego podmiotu lirycznego, który jest ateistą, zawarta jest chyba w jego stosunku do nieistniejącego boga, którego on nie chce obciążać winą za zło na Ziemi, więc woli odrzucić wiarę niż wierzyć w takiego boga, który byłby uosobieniem złego władcy, niechcącego albo niepotrafiącego powstrzymać zła.
Istota sprawy nie zależy mz od tego, kto co praktykuje, tylko od tego na ile jest otwarty. Satori może przyjść nagle i w każdej sytuacji, np. podczas seksu. W książce o taoizmie (taoizm uważa seks za jeden ze sposobów na długowieczność) znalazłam wyjaśnienie, że dzieje się tak dlatego, że ekstaza jest odmiennym stanem świadomości.
Bardzo dziękuję za wizytę i podobanie:)) Pozdrawiam.
Oddajemy w Wasze ręce testową wersję nowego Portalu Poetyckiego. Portalu możliwie zbalansowanego, równych szans i przyjaznego dla Odbiorcy. Zastosowane przez nas nowatorskie rozwiązania są dodatkowym argumentem na zapoznanie się z naszym Regulaminem oraz NETYKIETĄ. Życzymy artystycznej weny i samych owocnych chwil!
Zespół Twoich Wierszy
"Twoje Wiersze" - Portal Poetycki zaprojektowany przez Poetę.
x
Polityka plików cookies
Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plików cookies. Czytaj więcej.
Klauzula Informacyjna
Szanowni Użytkownicy
Od 25 maja 2018 roku w Unii Europejskiej obowiązuje nowa regulacja dotycząca ochrony danych osobowych – RODO, czyli Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).
W praktyce Internauci otrzymują większą kontrolę nad swoimi danymi osobowymi.
O tym kto jest Administratorem Państwa danych osobowych, jak je przetwarzamy oraz chronimy można przeczytać klikając link umieszczony w dolnej części komunikatu lub po zamknięciu okienka link "Polityka Prywatności" widoczny zawsze na dole strony.
Dokument Polityka Prywatności stanowi integralny załącznik do Regulaminu.
bo życie to faktycznie bezustanna jazda